zondag, 16. september 2012 - 12:17

Inbrekers met auto op de vlucht landden in tuin

Bewoners en politie hebben zondagmorgen drie verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden. De bewoners hadden de inbrekers omstreeks 08.00 uur in hun bedrijfspand bij hun woning aan de Veenenburgerlaan overlopen.

De verdachten zijn er in een auto vandoor gegaan, echter de bewoners hebben de achtervolging ingezet. Deze voerde richting Lisse waarbij de verdachte auto op de Van Speykstraat uit de bocht vloog, via een verkeersdrempel en stoeprand, en in een tuin van een woning terechtkwam. De auto vloog daarbij over een ongeveer 50 cm hoog heg. De beplanting van de tuin liep schade op.

Drie personen vluchtten hierna de auto uit. Een vrouwelijke verdachte van 47 jaar uit Noordwijk werd al snel door de bewoners uit Hillegom aangehouden. De twee andere verdachten, van 28 en 40 jaar zonder vaste verblijfplaats, werden korte tijd later door agenten van Politie Hollands Midden aangehouden en met assistentie van de politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten en agenten van het politiekorps Kennemerland, aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat er bij een ander bedrijf in dezelfde straat ook was ingebroken. Daar waren goederen al klaar gezet om later mee te nemen. De inbrekers werden echter bij de tweede inbraak betrapt. Ze hadden nog wel kans gezien onder meer een laptop te stelen. Deze werd aangetroffen in de in beslaggenomen vluchtauto. De politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):