woensdag, 8. augustus 2012 - 11:10

Jan des Bouvrie opent World Press Photo in Grote Kerk Naarden

Amstelveen

Designer Jan des Bouvrie heeft vandaag de opening verricht van de expositie van World Press Photo in de Grote Kerk in fotostad Naarden.

Bij de opening waren onder meer de Naardense burgemeester Joyce Sylvester, directeur World Press Photo Michiel Munneke en Machteld van Herwijnen, Corporate & Marketing Communications Manager van Canon Nederland, aanwezig. Het is voor de vijfde achtereenvolgende keer dat de gemeente Naarden, Canon Nederland, World Press Photo en Stichting Grote Kerk Naarden de komst van de tentoonstelling naar Naarden mogelijk maken. De vestingstad is hiermee één van de 100 (wereld)steden in ruim 40 landen waar deze expositie jaarlijks is te zien.

Op de tentoonstelling zijn bekroonde beelden van World Press Photo te zien, waaronder uiteraard de winnende foto van dit jaar, gemaakt door de Spaanse fotograaf Samuel Aranda. Hij fotografeerde een vrouw die een gewond familielid in haar armen houdt in een moskee. Deze werd als veldhospitaal gebruikt toen zich in oktober 2011 gewelddadige confrontaties voordeden in Sanaa, Jemen tijdens demonstraties tegen het bewind van president Ali Abdullah Saleh.

In de Grote Kerk zijn gedurende de World Press Photo tentoonstelling ook de beelden van de Zilveren Camera te zien, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. Canon Nederland is al sinds 1992 partner van World Press Photo en is sinds 2005 hoofdsponsor van De Zilveren Camera.

World Press Photo 2012 is van 8 tot en met 30 augustus te zien in de Grote Kerk, Marktstraat 13 in Naarden.
Provincie:
Tag(s):