donderdag, 6. december 2012 - 18:59

Jasper S. geeft verkrachting en moord toe

Oudwoude/Zwaagwesteinde

De 45-jarige Jasper S. uit Oudwoude, die verdacht wordt van de verkrachting van en moord op Marianne Vaatstra, heeft donderdag tegenover de politie een bekennende verklaring afgelegd. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdagavond laten weten.

'De verdachte verklaarde donderdag 6 december tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne Vaatstra in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd', aldus het OM.

Met mes bedreigd
Hij verklaarde dat hij Marianne niet kende maar haar toevallig die nacht tegen is gekomen. Hij heeft Marianne onder bedreiging van een mes meegenomen het weiland in.

De familie van Marianne Vaatstra is inmiddels op de hoogte gebracht van wat de verdachte tijdens het verhoor heeft verklaard.

Beperkingen
De officier heeft donderdag opdracht gegeven om de beperkingen op te heffen. Dit betekent dat de verdachte weer contact mag hebben met anderen dan alleen zijn advocaat.

Voorarrest
De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft op 5 december 2012 de voorlopige hechtenis van de verdachte met 90 dagen verlengd. Dit betekent dat de eerste openbare terechtzitting, al dan niet pro forma, in februari 2013 gepland wordt.
Provincie:
Tag(s):