dinsdag, 9. oktober 2012 - 18:08

Judoleraar aangehouden voor ontucht

De man 52-jarige man uit Ruurlo, die afgelopen woensdag door de politie werd aangehouden op verdenking van seksueel misbruik, blijkt een judoleraar te zijn. 'Drie vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de man. Wij zijn een uitgebreid onderzoek gestart', meldt de politie.

Het rechercheonderzoek ging van start nadat een familielid van de man zich bij de politie meldde. Zij deed aangifte van misbruik dat ongeveer 10 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden, toen zij minderjarig was.

De politie stelde een onderzoek in en heeft inmiddels nog twee aangiften opgenomen van jonge vrouwen die aangifte doen van het feit dat de man ontucht met hen heeft gepleegd.

Ook bij deze vrouwen zou het ontucht hebben plaatsgevonden toen zij minderjarig waren. Eén aangifte betreft ontucht wat gepleegd zou zijn in 1999, de andere aangifte gaat over ontucht gepleegd tussen 2009 en 2011. Naast deze aangiften heeft de politie ook meerdere getuigen gehoord.

De 52-jarige man is afgelopen woensdag door de politie aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Reactie Judobond
De Judo Bond Nederland (JBN) betreurt het bericht dat zij heeft ontvangen van de politie Noord- en Oost-Gelderland, betreffende een judoleraar aangesloten bij onze bond.

De JBN heeft allereerst de bij haar aangesloten leden van de betreffende club geïnformeerd. Voorts heeft de aanleiding van het politieonderzoek heeft het bondsbestuur doen besluiten de tuchtcommissie te verzoeken het betreffende lid per direct te schorsen en de lesbevoegdheid te ontzeggen.
Provincie:
Tag(s):