donderdag, 15. maart 2012 - 11:30

Kettingwisselaars slaan opnieuw toe

Nieuwegein

Opnieuw hebben kettingwisselaars toegeslagen in de provincie Utrecht. Gisteren probeerden twee vrouwen en een man opnieuw een kettingwisseltruc toe te passen. Hetzelfde gebeurde op maandag 12 maart in Utrecht.

Rond 14.45 uur belde een bejaarde vrouw de politie dat zij op de Lijsterbesstraat aan de zijde van de tunnel vanuit een auto was aangesproken door twee vrouwen. De auto werd bestuurd door een man.

De vrouwen vroegen haar de weg en toen zij die uit had gelegd, pakten zij de arm van de Nieuwegeinse vast. Zij wilden uit ‘dank’ haar een armband geven, maar probeerden tegelijkertijd de armband van de Nieuwegeinse te stelen. Zij had de truc echter door, want zij had die ochtend een artikel gelezen over het voorval van 12 maart in Utrecht.

De verdachten gingen er zonder buit vandoor. Zij reden in een zwarte vier-deurs auto met witte kentekenplaten met zwarte letters. Het drietal had een lichtgetint Oost Europees uiterlijk. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de kettingwisselaars niet meer aan.

De truc wordt vooral bij oudere mensen toegepast. De politie roept op alert te zijn.
Provincie:
Tag(s):