donderdag, 24. mei 2012 - 7:59

Lange files A10 door aanrijding Coentunnel

Amsterdam

Door een aanrijding in de Coentunnel in Amsterdam moet het verkeer rekening houden met flinke vertragingen door lange files.

Vanochtend vroeg raakte twee vrachtwagens en twee personenauto's rond 06:45 uur betrokken bij een aanrijding in de buis van de A10.

Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen maar één van de vrachtwagens is bij de aanrijding dusdanig beschadigd geraakt dat die moet worden afgesleept.

Door het ongeval is een tunnelbuis van de Coentunnel afgesloten. Het verkeer moet in beide richtingen gebruik maken van 1 tunnelbuis wat een file veroorzaakt van 4 kilometer tussen knooppunt Coenplein en Amsterdam-Hemhavens, aldus de VID.

Ook staat het verkeer op de A8 vast over 8 kilometer richting knooppunt Coenplein. Ook het verkeer op de A7 heeft last van de aanrijding in de Coentunnel. Vanuit Hoorn staat 8 kilometer verkeer stil voor het knooppunt Zaandam met ruim een half uur vertraging.

Automobilisten met bestemming Den Haag kunnen beter omrijden via de A10-oost door de Zeeburgertunnel. De prognose is dat de afhandeling van de aanrijding nog tot 09:00 uur gaat duren.
Provincie:
Tag(s):