dinsdag, 18. september 2012 - 9:16

Lekkerste Bal Gehakt haal je bij Vugt

Keurslager Koen van Vugt uit Drunen maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2012.

Hij won de eerste prijs in deze vakwedstrijd tussen slagers op 17 september in de Jaarbeurs Utrecht. Juryvoorzitter Ton Boer reikte samen met tv- en chefkok Herman den Blijker de eerste prijs uit aan Koen en zijn vrouw Mandy.

De tweede prijs is gewonnen door Slager Biesma uit Opeinde. Slager Klaas-Theo Smit uit Ternaard won de derde prijs.

Slager van Vugt scoorde het hoogste bij de jury omdat zijn gehaktbal op alle fronten goed was. De jury lette o.a. op geur en kleur, structuur, grondstoffen, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een bacteriologische keuring, uitgevoerd door KBBL. Door de producten te testen op de hoeveelheid aanwezige bacteriën is duidelijk geworden dat de lekkerste gehaktbal ook een veilige en gezonde gehaktbal is.

De jury, bestaande uit voorzitter en chef-kok Ton Boer, ervaringsdeskundige slager Jan van der Hek en Gildeslager Marinus van den Berg, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van 2011, zei over de winnende gehaktbal: "De lekkerste bal gehakt heeft een volle smaak en een mooie structuur. De lekkerste bal is een genot om in te bijten en om naar te kijken!"

Chefkok Herman den Blijker geeft een chique draai aan de klassieke gehaktbal en maakt ze met kalfsgehakt en truffel en noemt ze daarom 'patsballen'. Herman den Blijker: "De basis van een goede patsbal is voor mij simpel: gebruik gezond vlees met voldoende vet, geen natte, kapot gemalen handel."

Slager Koen van Vugt zegt trots: "We zijn heel trots dat we de Lekkerste Bal Gehakt van 2012 hebben gewonnen!"
Provincie:
Tag(s):