maandag, 27. augustus 2012 - 11:19

Levenslang geëist voor misbruik en ombrengen Jennefer

Rotterdam

Op de vraag van de rechtbank of Anthony K. verantwoordelijk is voor de dood van Jennefer van Oostende, antwoordde K. schoorvoetend 'ja', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

De man ontkent het 10-jarige meisje uit Rotterdam seksueel te hebben misbruikt.

Eis:Levenslang
De officier van justitie heeft een levenslange straf geëist tegen de man die ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van de 10-jarige Jennefer. De eis is zo hoog omdat de man het meisje eerst verkracht zou hebben, en om dat te verhullen haar om het leven bracht.

Omdat hij niet heeft willen meewerken aan een onderzoek in het Pieter Baancentrum naar zijn geestestoestand wil het Openbaar Ministerie dat de maatschappij maximaal beveiligd wordt tegen de man.

Bovendien heeft de man geen opening van zaken willen geven. Hij laat zo de nabestaanden van het meisje in het ongewisse over wat er nu precies is gebeurd en waarom.

Een ruzie over een bezoekje aan de bioscoop zou de aanleiding voor de moord zijn geweest. Jennefer was bij K. in huis en wilde graag naar de bioscoop, maar K. zei dat hij hiervoor geen geld had.

Volgens het zoontje van K. zou de verdachte daarna door het lint zijn gegaan en Jennefer naar de kelder hebben meegenomen en haar daar geschopt en met een plank hebben geslagen.

De rechtbank in Rotterdam begon vanochtend aan de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Anthony K. De aanklager verdenkt de 26-jarige K. ervan dat hij het meisje heeft gewurgd en door het afdekken van neus en mond om het leven heeft gebracht.

Ook zou hij haar hebben verkracht. Uit sectie op het lichaam is gebleken dat Jennefer seksueel is misbruikt. De sporen wijzen naar Anthony, maar hij ontkent seks met haar gehad te hebben.

In K.'s cel heeft de politie een brief gevonden die gericht was aan zijn grootouders. Daarin bekent K. dat hij het meisje heeft gewurgd, maar ontkent hij het misbruik.

K. is de ex-vriend van de zus van Jennefer. Jennefer 's lichaam werd op 10 oktober gevonden in de woning van de verdachte in de Boergoensestraat in de Rotterdamse wijk Charlois. Haar lichaam was verpakt in vuilniszakken. Enige uren daarvoor had de politie nog een Amber Alert voor Jennefer doen uitgaan.
Provincie:
Tag(s):