donderdag, 14. juni 2012 - 12:54

Lichaam vermiste watersporter aangetroffen

Workum

Politieagenten van het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten) hebben dinsdagavond het levenloze lichaam van de vermiste 58-jarige inwoner van Witten (Dld) in het water van de jachthaven It Soal aangetroffen.

De man, die met zijn boot in een jachthaven lag aangemeerd, werd sinds zondagmorgen 11 uur vermist. Rond dat tijdstip vond het laatste contact plaats met andere watersporters die met hun boot naast hem lagen aangemeerd. Om 15.00 uur keerden zij met hun boot in de jachtavond terug en troffen de boot van hun buurman leeg en onafgesloten aan. Maandagavond ontving de politie vanuit Duitsland bericht, dat de man niet thuis was gekomen en ook niet op zijn werk was verschenen. De politie heeft maandagavond in het water rondom de boot een zoektocht gehouden maar het lichaam werd toen niet aangetroffen.

Dinsdagmiddag werd de zoektocht door de agenten van KLPD voortgezet en werd met sonarapparatuur het water in de omgeving van de boot doorzocht. Rond 19.00 uur werd het lichaam van de man aangetroffen. Een misdrijf wordt uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):