donderdag, 4. oktober 2012 - 8:03

Mannen aangehouden na wilde achtervolging gestolen auto

Den Haag

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man uit Krimpen aan de IJssel en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat zij in een gestolen auto op de vlucht gingen voor de politie.

Surveillerende agenten zagen de twee omstreeks 03.30 uur rijden op de Vrijebanseweg. Omdat de bestuurder met zijn auto een vreemde manoeuvre maakte, besloten zij de inzittenen te controleren. De bestuurder was echter niet van plan gehoor te geven aan het stopteken van de agenten en ging er met hoge snelheid vandoor.

In de eerste de beste bocht, verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam via de middenberm terecht op de weghelft voor tegengesteld verkeer. De man reed vervolgens via de Rijswijkse Landingslaan, de Poortweg en de Brasserskade de Rijksweg A13 op in de richting van Den Haag.

Ter hoogte van Rijswijk verliet de bestuurder de snelweg om via de Laan van Delfvliet de Rijksweg A4 op te draaien. Wederom verloor hij de macht over het stuur, waarna de agenten het voertuig licht raakten. De man onverstoorbaar verder de Rijksweg A4 op en nam de afrit Rijswijk om vervolgens de Prinses Beatrixlaan op te rijden. Uiteindelijk kwam de auto op de Guntersteinweg in De Haag tot stilstand tegen een tuinhek en konden de twee inzittenden worden aangehouden in de binnentuin van een van de woningen.

De recherche onderzoekt de zaak. De auto bleek te zijn 'omgekat 'en is vermoedelijk van diefstal afkomstig.
Provincie:
Tag(s):