vrijdag, 31. augustus 2012 - 9:47 Update: 08-07-2014 0:47

Meer uitzenduren in 2e kwartaal

Het aantal uitzenduren in fase A steeg in het tweede kwartaal van 2012 met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het eerste kwartaal was er een stijging van bijna 1 procent. Het indexcijfer van het aantal uitzenduren fase A (2005=100) kwam in het tweede kwartaal uit op 116,0. In het eerste kwartaal was dit 115,7. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoeninvloeden.

Tot fase A behoren uitzendkrachten die voor de uitzendorganisatie werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. In fase A is het voor beide partijen, werkgever én werknemer, gemakkelijker om het dienstverband te beëindigen dan in de daaropvolgende fasen B en C. Het voor seizoeninvloeden gecorrigeerde aantal uitzenduren in fase B en C groeide in het tweede kwartaal met bijna 4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het totaal aantal gewerkte uitzenduren was in het tweede kwartaal bijna 2 procent hoger dan in het eerste kwartaal.

Het aantal uitzenduren is de enige arbeidsmarktindicator die zich positief ontwikkelde. Het aantal banen en het aantal vacatures daalde in het tweede kwartaal verder. De werkloosheid steeg in juli verder en ligt nu boven het half miljoen.
Categorie:
Tag(s):