maandag, 10. september 2012 - 15:32

Nederlandse wereldprimeur: schoner, beter en goedkoper asfalt

Den Haag

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I)heeft maandag in Rotterdam een asfaltmolen onthuld die oud wegdek voor bijna 100% kan hergebruiken.

Een nieuwe type recyclingtrommel maakt de productie duurzamer en energiezuiniger. EL&I heeft 460.000 euro bijgedragen aan de ontwikkeling van de innovatieve molen.

Bouwconcern VolkerWessels ontwikkelde het zogeheten 'HERA-System' samen met een Zwitserse partner Amman. 'VolkerWessels onderscheidt zich omdat het al jaren werkt aan voor energiebesparing,' zei minister Verhagen tijdens de onthulling. '

Daarmee draagt het bedrijf bij aan de duurzame energiehuishouding van Nederland.' De onthulling vond plaats bij de Asfaltcentrale Rotterdam in de Botlek. De centrale is de eerste installatie waarbij het HERA-System is ingebouwd.

Wereldprimeur
Met de recyclingtrommel die oud asfalt voor bijna 100% kan hergebruiken, heeft VolkerWessels een wereldprimeur. Het asfalt is bovendien van hogere kwaliteit en gaat langer mee. Daarom is er internationaal veel belangstelling.

Voorloper
Nederland is voorloper in de wereld op het gebied van recyclen van materialen. We beschikken over weinig grondstoffen en zijn afhankelijk van import. Daarom kent Nederland een lange traditie van zuinig gebruik en het ontwikkelen naar nieuwe manier van hergebruik.
Provincie:
Tag(s):