maandag, 2. juli 2012 - 15:26

Neergeschoten Tilburger (22) naar cellencomplex

Tilburg

Bij een schietincident op de Hendrik van Tulderstraat is zondagavond 1 juli 2012 een 22 jarige Tilburger gewond geraakt. 'Het slachtoffer werd met een schotwond opgenomen in het Twee Stedenziekenhuis', meldt de politie maandag.

Hij werd na de vondst van een vuurwapen net als zijn 19-jarige vriendin aangehouden. Hij werd vanwege zijn toestand echter in het ziekenhuis opgenomen, naar verwachting wordt hij vanmiddag overgebracht naar het cellencomplex.

De politie heeft in verband met deze zaak vannacht in Tilburg twee verdachten aangehouden, het gaat om twee 22-jarige Tilburgers. Maandagochtend heeft zich rond 11.30 uur, ook een 25 jarige Tilburger op het politiebureau gemeld. Hij is eveneens als verdachte aangemerkt en aangehouden.

Zondagavond werd op 1 juli 2012 omstreeks 18.25 uur een schietincident gemeld op de Hendrik van Tulderstraat. Er zou door een man op de inzittenden van een Volkswagen Polo geschoten zijn.

De bedoelde auto werd door agenten even later bij het Twee Stedenziekenhuis aangetroffen. Het slachtoffer was kennelijk met zijn 19-jarige vriendin naar het ziekenhuis gereden.

Zij werden daar aangehouden, nadat bij hen een vuurwapen was aangetroffen. De 19-jarige vrouw werd overgebracht naar het politiebureau, haar vriend werd in het ziekenhuis opgenomen, maar wel formeel aangehouden. 'Naar verwachting wordt hij vanmiddag naar het politiebureau overgebracht', aldus de politie.

In verband met dit onderzoek zijn inmiddels nog drie aanhoudingen verricht. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Hun betrokkenheid bij het schietincident wordt door de recherche onderzocht. De technische recherche heeft op de plaats van het delict een sporenonderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):