zondag, 5. augustus 2012 - 11:39

Oefenwedstrijd NEC-Blackburn Rovers afgelast vanwege dreigende ongeregeldheden

Nijmegen

De loco-burgemeester van Nijmegen heeft besloten de oefenwedstrijd NEC-Blackburn Rovers af te gelasten. Die wedstrijd zou vandaag om 14.30 uur gespeeld worden tijdens de jaarlijkse open dag van NEC.

Supporters van de Engelse club Blackburn Rovers waren vrijdag betrokken bij ongeregeldheden in Deventer en zaterdagavond was er een confrontatie met supporters van NEC in de Nijmeegse binnenstad. Op basis van serieuze signalen bij de politie dat er vandaag wederom een confrontatie zou plaatsvinden, heeft loco-burgemeester Henk Beerten in overleg met politie, Justitie en burgemeester Hubert Bruls besloten de wedstrijd van vanmiddag af te gelasten.

Vandaag worden zo’n 8000 bezoekers verwacht op de open dag van NEC die om 12.30 uur start, waaronder veel families met kinderen. Bovendien vindt vanmiddag om 14.00 uur in het Goffertpark ook de start van het bouwdorp Hazenkamp plaats, een activiteit waar zo’n 500 kinderen verwacht worden. Met de serieuze dreiging van ongeregeldheden in het Goffertpark rondom de oefenwedstrijd, is het niet verantwoord om deze wedstrijd vandaag te laten spelen met zoveel mensen en kinderen in het park.
Provincie:
Tag(s):