dinsdag, 17. juli 2012 - 15:47

Officier eist drie jaar gevangenisstraf voor oplichting met valse creditcards

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige Amsterdammer.

De man wordt ervan verdacht dat hij in februari dit jaar met twee vervalste creditcards de Bijenkorf, Diamond Point en Apple iCentre in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven voor ruim 26 duizend euro heeft opgelicht.

Alerte manager
De zaak kwam aan het rollen dankzij de oplettendheid van een manager van Diamand Point in de Bijenkorf in Den Haag. Zij werd op 5 februari door de 25-jarige Amsterdammer aangesproken omdat hij geïnteresseerd was in een armband van bijna vierduizend euro. De verdachte wilde met zijn creditcard betalen, maar de manager vertrouwde het niet en controleerde het door de klant afgegeven paspoort extra nauwkeurig. De vrouw zag dat de man die bij haar kassa stond overeenkwam met de man op de foto in het paspoort. Ook de handtekening die de klant zette kwam overeen.

De manager, die nog steeds argwaan had, vroeg de man naar zijn adres om op het certificaat te zetten dat bij de armband werd afgegeven. Nadat de man met de armband was vertrokken, zocht de manager contact met Mastercard en hoorde dat de man niet de rechtmatige eigenaar was van de creditcard. De vrouw belde vervolgens de politie en deze hield de verdachte aan op het door hem opgegeven adres.

De politie vond bij de doorzoeking in de woning van de verdachte de twee creditcards waarmee hij verschillende aankopen had gedaan. Ook lagen er bonnen van de verschillende winkels die hij had opgelicht en werden er zes bedrukte en vijf onbedrukte passen gevonden. Ook werd apparatuur aangetroffen om creditcards te vervalsen.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):