vrijdag, 19. oktober 2012 - 13:59

OM:Roermondse wethouder verdacht van lekken informatie

Roermond

In Herten heeft de rijksrecherche vrijdagochtend een inval gedaan in de woning van VVD-wethouder Jos van Rey. Een woordvoerder van het landelijk Parket heeft dit vrijdag bevestigd.

Ook zijn werkkamer in het stadhuis van Roermond is doorzocht.

Van Rey wordt verdacht van het lekken van informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Hij wordt verdacht van schending van zijn geheimhoudingsplicht. Daarnaast onderzoekt de rijksrecherche een verdenking van ambtelijke corruptie.

Een van de kandidaten is door het Openbaar Ministerie ook aangemerkt als verdachte en is vandaag door de Rijksrecherche verhoord. Er wordt nader onderzoek gedaan in hoeverre hij een gunst heeft aangenomen.

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op computers, digitale bestanden en administratie. Van Rey is vandaag verhoord door Rijksrechercheurs. Ook de woningen van een zoon en dochter van Van Rey in Roermond zijn doorzocht.

De voorzitter en de secretaris van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Roermond, de waarnemend burgemeester en de gemeentesecretaris zijn vandaag als getuige door de Rijksrecherche gehoord over de verdenking.

Het verdere onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket zal naar verwachting nog geruime tijd duren.
Provincie:
Tag(s):