maandag, 3. september 2012 - 12:57

Oplichters actief in winkelcentra

Leidschendam/Voorburg

De politie kreeg het afgelopen weekend meerdere meldingen dat in winkelcentra in Zoetermeer en Leidschendam oplichters actief waren.

De politie kreeg het afgelopen weekend meerdere meldingen dat in winkelcentra in Zoetermeer en Leidschendam oplichters actief waren. Zowel bij een supermarkt aan het Hofplein in Zoetermeer als bij een supermarkt aan het Duindoorn (winkelcentrum Leidsenhage) in Leidschendam werden caissières opgelicht.

Drie vermoedelijk Oost-Europese verdachten meldden zich bij een caissière en vroegen of zij papiergeld wilden wisselen in grotere coupures. In beide gevallen werden briefjes van twintig omgewisseld voor briefjes van vijftig. Tijdens het wisselen, zorgden de verdachten ervoor dat er bij de caissières verwarring ontstond over het gewisselde geld.

Toen de drie personen vervolgens de winkel verlieten, bleek dat er te weinig geld was ingenomen en dat men met de wisseltruc geld had weten te verkrijgen. In beide gevallen ging het om drie personen, twee mannen en een vrouw. Zij spraken hoofdzakelijk Engels en vertrokken met een auto met een Roemeens kenteken. De politie waarschuwt alert te zijn indien personen geld willen omwisselen.
Provincie:
Tag(s):