vrijdag, 22. juni 2012 - 20:20

Ouders aangehouden wegens mishandeling en besnijdenis kinderen

Oud-Beijerland

Rechercheurs van de politie Zuid-Holland-Zuid hebben afgelopen dinsdag een echtpaar uit Oud-Beijerland aangehouden dat ervan verdacht wordt hun eigen kinderen en twee pleegkinderen stelselmatig te hebben mishandeld. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Twee dochters van 12 en 14 jaar zijn bovendien besneden. De ouders, 37 en 39 jaar oud, zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

De zaak is aan het rollen gekomen toen een van de dochters op school vertelde over de mishandelingen. Daarop werd het meldpunt kindermishandeling AMK ingeschakeld. Dat deed aangifte bij de politie.

In het onderzoek is gebleken dat alle minderjarige kinderen littekens en/of brandwonden hebben. Bovendien bleken twee meisjes te zijn besneden. In het gezin waren elf kinderen, negen van de aangehouden man en vrouw, en twee neefjes die door het echtpaar werden opgevoed. De kinderen zijn tussen de 1 en 19 jaar oud. De oudste woont niet meer thuis.

De ouders kwamen in 2005 en 2007 naar Nederland. De twee meisjes zijn al in het land van herkomst besneden, maar dit is ook in Nederland strafbaar. De kinderen zijn eerder dit jaar al allemaal uit huis geplaatst en elders ondergebracht.

De ouders worden verdacht van stelselmatige kindermishandeling van alle minderjarige kinderen. Voor wat betreft de twee besneden meisjes worden ze daarnaast verdacht van zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):