dinsdag, 18. september 2012 - 21:51

Overval op goudopkoper in Sluiskil

Sluiskil

Dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur is een overval gepleegd op een goudopkoper die aanwezig was in buurthuis Het Meulengat aan de St. Elisabethlaan in Sluiskil.

In Het Meulengat zijn op het moment van de overval veel mensen die biljart spelen of kaarten. Het is er redelijk druk.

Op een gegeven moment komen er twee mannen de zaal in en zij gaan direct naar de goudopkoper toe en beroven de man van een onbekend geldbedrag.

Hierna vluchten de mannen de zaal uit. Eén van de bezoekers van Het Meulengat vindt de hele gang van zaken onacceptabel en geeft één van de daders een harde klap met een koffer. Hierdoor ontstaat wat consternatie bij de overvallers en het geeft misschien een fractie van een seconde oponthoud bij hen. Die fractie van een seconde heeft er misschien wèl toe geleid dat bij de getuigen een heel specifiek detail aan de schoenen van één van de overvallers is opgevallen. Het valt een getuige namelijk op dat één van de daders witte sportschoenen draagt met rode en groene details.

Het verdere signalement van de overvallers is vrijwel gelijk; ze waren beiden ongeveer 25 jaar oud en 1.70 tot 1.75 meter lang. Ze droegen beiden een zwarte jas en een spijkerbroek. Ook hadden ze allebei hun gezicht bedekt. Eén van de mannen droeg dus de opvallende schoenen en het zou kunnen dat er eentje gewond is geraakt door de klap met de koffer.

Inmiddels is een onderzoek opgestart door agenten van Politie Zeeland, er worden getuigen gehoord die op het moment van de overval in Het Meulengat aanwezig waren en ook wordt er van het slachtoffer van de overval, de goudopkoper, een verklaring opgenomen.

De Zeeuwse politie is echter ook op zoek naar getuigen die antwoord kunnen geven op de vraag of de overvallers zijn vertrokken met een voertuig of lopend? Welke richting ze op zijn gegaan? Of mensen van tevoren verdachte bewegingen hebben gezien buiten Het Meulengat en meer van dit soort vragen waarop de antwoorden ons kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. Hebt u antwoorden op die vragen, of weet u meer over deze overval, dan kunt u bellen met 0900-8844. U kunt natuurlijk ook persoonlijk langskomen op het politiebureau.

Als u niet met de politie wilt praten, maar u wilt toch helpen bij het opossen van deze zaak, belt u dan alstublieft met M. U kunt dan uw informatie anoniem doorgeven. Hun telefoonnummer is 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):