woensdag, 28. november 2012 - 11:29 Update: 08-07-2014 0:26

Oververmoeide Jan de Hoop weer fit achter zijn vertrouwde desk

Na ruim twee weken afwezig te zijn geweest, was Jan de Hoop woensdagochtend weer bij het RTL Ontbijtnieuws te zien, zo melden verschillende media woensdag.

De 57-jarige presentator had last van ernstige vermoeidheid, maar na zijn korte verlof voelde hij zich weer fit genoeg om achter zijn vertrouwde desk plaats te nemen. Jan de Hoop tegen RTL Boulevard:"Kijkers die het al drieëntwintig jaar leuk vinden om tegen mij aan te kijken, wil ik niet al te lang teleurstellen."

Twee en een halve week geleden ging het mis. Jan de Hoop kreeg in een live-uitzending een black-out. Jan de Hoop: "Waar ik normaal gesproken prima weet te improviseren, klapte ik nu dicht. Vijftien seconden lang wist ik niet wat ik moest zeggen. Daar ben ik van geschrokken. Toen wist ik dat het zo niet langer kon."

Via Twitter liet Jan de Hoop toen weten dat hij oververmoeid was en gas wilde terugnemen. Ook het altijd maar vroege opstaan begon zijn tol te eisen. Jan de Hoop tegen RTL Nieuws:'Ik sta al 23 jaar om 3.30 uur op om vanuit Rotterdam op tijd in Hilversum te zijn en ben ook de jongste niet meer.'

Woensdagochtend keerde Jan de Hoop weer terug tot groot genoegen van zijn fans. Jan is zelf ook blij dat hij weer terug is, al voelt hij zich wel schuldig. In de Telegraaf zegt hij: "Ik voel mij schuldig tegenover mijn collega's die door mijn afwezigheid dubbele diensten moeten draaien, tegenover de kijkers die mij moeten missen en tegenover mijn moeder, die het sinds augustus zonder mijn vader moet doen. Ik wil niemand teleurstellen."

Direct nadat Jan de Hoop via Twitter had laten weten dat hij oververmoeid was, werd hij overladen met reacties van trouwe kijkers. Hij kreeg zeker duizend beterschapswensen. De Hoop: Het medeleven is werkelijk hartverwarmend en doet me veel goed. Ik heb ook een aantal kaarten thuis gekregen en kreeg er tranen in mijn ogen van." en op Twitter reageert hij:
"Al die lieve reacties voelen als een warm bad. Ook een mooi stuk in De Telegraaf. Ik word er verlegen van."

Vermoedelijk speelde de dood van zijn vader, die in augustus na een kort ziekbed overleed, hem ook parten. De nieuwslezer had tijd nodig om dit verlies te verwerken. Vanmorgen vlak voor de uitzending van 6:30 uur liet De Hoop weten het eerst nog een paar weken aan te zien voordat hij weer full time terugkomt.
Categorie:
Tag(s):