donderdag, 23. februari 2012 - 17:39

Parkeerautomaten Veemarktplein en Mineurslaan geskimd

Utrecht

De parkeerautomaat op het Veemarktplein en één op de Mineurslaan zijn deze week geskimd. Dit is gemeld bij de gemeente door Equens, de betalingsverwerker die betaaltransacties verwerkt.

Op de automaten zelf is niets aangetroffen maar er is wel bewijs van transacties met de geskimde passen in binnen- en buitenland.

Het aantal geskimde passen en de hoogte van de schade is niet bekend bij de gemeente. Equens doet aangifte van deze fraude bij de politie. Gedupeerden kunnen terecht bij hun bank, die voor skimmen het financiële risico draagt. De skimmers voeren waarschijnlijk snelle acties uit en wisselen snel, met hun apparatuur, van parkeerautomaat.

Preventie skimmen
De gemeente probeert skimmen van parkeerautomaten te voorkomen en gebruikt daarvoor gecertificeerde parkeerautomaten. De lichte kleur van de behuizing zorgt ervoor dat eventuele aanpassingen extra opvallen. Daarnaast is de pinterminal onder een hoek geplaatst om meekijken te bemoeilijken. Op het instructiescherm is te zien hoe een originele automaat eruit ziet, zodat gebruikers zelf aanpassingen kan constateren. Ook krijgt de gebruiker het advies het intoetsten van de pincode af te schermen. Tot slot controleert de gemeente regelmatig alle parkeerautomaten op onregelmatigheden.
Provincie:
Tag(s):