vrijdag, 28. september 2012 - 20:42

Politie stuurt zeker 120 mensen weg uit Arnhem, 9 aanhoudingen

Arnhem

[b]Update 00.10 uur[/b] De gemeente Arnhem heet laten weten dat er vrijdagavond zeker 120 mensen zijn weggestuurd of tegengehouden toen ze de stad in wilden. Zij kregen een noodbevel mee. Ook zijn er negen arrestaties verricht. Dit melden verschillende media.

Bij de aanhoudingen waren 2 mannen die het noodbevel hadden genegeerd. Ook werd een 23-jarige Arnhemmer opgepakt voor opruiing via internet. Hij een een oproep gedaan om auto's in brand te steken. Anderen werden aangehouden omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

Gemeente Arnhem stuurt tiental jongeren met drank in de auto terug

Sinds er vrijdagmiddag in Arnhem een noodbevel is afgekondigd heeft de gemeente een tiental jongeren, die Arnhem in wilden, teruggestuurd.
Zij hadden drank in de auto en geen goede reden om naar Arnhem te komen. Dit meldt de gemeente Arnhem op haar site. De burgemeester heeft aangegeven dat de gemeente doorgaat op de nu ingeslagen weg. Dat betekent dat er op toegangswegen en stations gecontroleerd blijft worden.

In de wijk Klarendal waar het feest van Project X plaats zou moeten vinden is het rustig. Ook in de rest van de stad is het niet drukker dan gebruikelijk op een vrijdagavond.

Noodbevel
Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem heeft vrijdag een noodbevel afgekondigd voor het grondgebied van de gemeente Arnhem. 'Het noodbevel gaat in van vrijdag 28 september 14.00 uur en is van kracht tot zaterdag 29 september 8.00 uur', meldt de gemeente vrijdag.

Project-X-feest Arnhem
Het noodbevel houdt in dat de gemeente Arnhem verboden gebied is voor diegenen die van zins zijn de openbare orde in de stad te verstoren. De burgemeester heeft het noodbevel afgekondigd omdat er sterke aanwijzingen zijn voor mogelijke verstoringen van de openbare orde in verband met het aangekondigde project X-feest in Arnhem .

Het noodbevel wordt ingesteld voor het hele grondgebied van de gemeente Arnhem. Formeel houdt een noodbevel in dat de burgemeester alle noodzakelijke bevelen kan geven om de openbare orde te handhaven en gevaren te beperken.

Op grond van dit noodbevel kan de politie aan mensen opdragen om weg te gaan en weg te blijven uit het gebied. Noodbevelen worden over het algemeen gebruikt om - bij vrees voor wanordelijkheden - groepen uit elkaar te houden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden met een verhoogd risico. Aanbevolen wordt niet te vergeten een legitimatiebewijs mee te nemen aangezien de politie hier om kan vragen.
Provincie:
Tag(s):