vrijdag, 17. februari 2012 - 10:44

Politie zoekt getuigen van brandstichting in Buitenpost

Buitenpost

De politie Fryslân zoekt getuigen van een brandstichting in een woning aan de Franklinstraat in Buitenpost.

Vrijdagmiddag 20 januari 2012 rond 17.30 uur brak er brand uit in de woning. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Ondanks de snelle komst van de brandweer liep de woning veel schade op. Uit het onderzoek van de forensische opsporing kwam vast te staan dat in de woning brand was gesticht. Een dag eerder was ook al geprobeerd om in de woning in te breken.

De politie heeft een uitvoerig buurtonderzoek ingesteld en op die bewuste vrijdag 20 januari 2012 is door meerdere getuigen een witte bestelauto in de omgeving van de woning gesignaleerd. Dit betrof een bestelauto, vermoedelijk van het type VW Caddy of Peugeot Partner. De bestuurder gedroeg zich volgens de getuigen verdacht.

De politie komt dan ook graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen over de bestelauto en de bestuurder van dit voertuig. Ook als u anderszins informatie heeft over de inbraakpoging en/of de brandstichting hoort de politie dat natuurlijk graag. U kunt daarvoor contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-700. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om anoniem uw verhaal te vertellen aan rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). Zij zijn bereikbaar via 088-1673775.
Provincie:
Tag(s):