zondag, 14. oktober 2012 - 17:36

Politiedag zeer geslaagd

De open dag van de politie in Apeldoorn en Ulft is zeer goed bezocht. Op zaterdag 13 oktober konden mensen ervaren hoe de wereld van de politie eruit ziet. Iedereen met vragen over het politiewerk was op deze open dag aan het juiste adres.

De politie Noord- en Oost-Gelderland kijkt terug op een zeer geslaagde dag met op beide locaties samen naar schatting ruim 8000 bezoekers.

Ondanks het bij vlagen herfstachtige weer was het de hele dag druk op de twee verschillende locaties, bij het regiobureau aan de Europaweg in Apeldoorn en bij het DRU cultuurcentrum in Ulft. Er was voor alle leeftijden veel te zien en te doen. Dat maakte het tot een leuke dag voor beide partijen, de bezoekers én de politie.

In het druk bezochte regiobureau in Apeldoorn kon het publiek een rondleiding volgen door het arrestantencomplex. De demonstraties buiten van politiehonden en bikers werden goed bezocht. Men kon ook verschillende politievoertuigen bekijken, zoals een politiemotoren en ME-voertuigen. Het thema van de dag was ‘Heterdaadkracht’. Bezoekers konden zelf met hun mobiele telefoon een foto maken van een heterdaadsituatie en die mailen naar een twitteraccount van de politie. De Stop Heling-applicatie werd gedemonstreerd en er was informatie over Burgernet. De kinderen vermaakten zich met een speurtocht en op de springkussens en alle bezoekers konden genieten van poffertjes. Het was in Apeldoorn zelfs zo druk, dat bezoekers soms teleurgesteld moesten worden en de politieorganisatoren her en der flink hebben moeten improviseren.

In Ulft was het een sfeervolle dag in de SSP hal van het DRU cultuurcentrum. Daar gaven onder andere het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), politiebikers en de Politie Steelband acte de présence. Politie-sportdocenten gingen abseilend van het gebouw naar beneden. Verder konden bezoekers de camera/video auto van Leo de Haas Producties bekijken, bekend van het tv-programma ‘Blik op de weg’. Daarnaast waren ook in Ulft diverse andere politievoertuigen te bezichtigen. Veel bezoekers deden mee aan de prijsvraag probeerden te raden uit welke tien landen de tien verschillende politiepetten kwamen.
Provincie:
Tag(s):