woensdag, 12. september 2012 - 12:13 Update: 08-07-2014 0:29

Porsche Cayenne S diesel biturbo V8

Leusden

Porsche introduceert met de Cayenne S Diesel zijn sterkste dieselversie. De 4,2-liter achtcilinder biturbomotor levert een vermogen van 281 kW (382 pk) en een maximumkoppel van 850 Nm. .

Met de V8 levert de Cayenne S Diesel topprestaties op het gebied van snelheid en efficiency. Deze versie sprint bijvoorbeeld van 0 naar 100 km/uur in 5,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 252 km/uur.

Verder realiseert de nieuwste uitvoering van de Cayenne een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 8,3 l/100 km — bij een CO2-uitstoot van 218 g/km. De nieuwe Cayenne is ‘s werelds enige SUV met een V8 dieselmotor die is voorzien van een start-stopfunctie.

De Cayenne S Diesel biedt zijn bestuurder de typerende rijdynamiek van Porsche, maar tegelijkertijd ook een nieuwe rijervaring. Op het gebied van dynamische prestaties en motorgeluid is de Cayenne S Diesel een echte sportauto.

Het geluid van de V8 is vergelijkbaar met dat van eerdere Porsche V8-motoren. De actieve vierwielaandrijving PTM is voor een groot deel verantwoordelijk voor de karakteristieke rijeigenschappen van de Cayenne S Diesel. Zonder hierbij de voordelen van achterwielaandrijving op het gebied van rijeigenschappen te verliezen.

Bij een sportieve rijstijl gaat zo nodig extra aandrijving naar de voorwielen. Op deze manier biedt de Cayenne S Diesel zijn bestuurder maximale stabiliteit en grip. Het optioneel leverbare Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) brengt de dynamische prestaties naar een nog hoger plan.

Actieradius van 1.200 kilometer
Met zijn superieure dieselmotor is de Porsche Cayenne S Diesel eveneens ideaal voor het trekken van zware trailers. Zelfs als de auto met zijn maximale aanhanggewicht van 3,5 ton onderweg is, heeft de Cayenne S Diesel nog genoeg reserves.

Bovendien is hij ook nog eens langeafstandskampioen. Op basis van het gemiddelde brandstofverbruik en voorzien van de optioneel leverbare 100 liter grote brandstoftank, heeft de Cayenne S Diesel een actieradius van maar liefst 1.200 kilometer.

Compromisloos uiterlijk
Ook het uiterlijk van de Porsche Cayenne S Diesel is compromisloos en deze versie heeft dezelfde kenmerken als de andere achtcilinders van het model. Het remsysteem is bijvoorbeeld aan het enorme vermogen aangepast en herkenbaar aan de zilverkleurige remzadels.

De zwarte lamellen aan de voorzijde benadrukken de luchtinlaten. En net als op de Cayenne Diesel vestigen de ‘diesel’-emblemen op beide voorspatborden de aandacht op de V8-motor. Achterop prijkt de aanduiding ‘Cayenne S’.

De Porsche Cayenne S Diesel is vanaf nu te bestellen bij de officiële Porsche-dealerorganisatie voor prijzen vanaf 106.800 euro inclusief BPM en BTW. Vanaf medio januari 2013 staat de auto in de showroom
Categorie:
Tag(s):