maandag, 10. september 2012 - 10:17

Rutte acht paarse coalitie hoogst onwaarschijnlijk

In een interview met Radio 1 zei VVD-leider Mark Rutte maandag dat hij een paarse coalitie (VVD, PvdA en D'66) 'hoogst onwaarschijnlijk' acht en 'bijna onmogelijk'.

Volgens Rutte heeft dat 'los van de inhoudelijke verschillen' ook nog eens te maken met het feit dat deze coalitie 'geen meerderheid in de Eerste Kamer heeft'. Dat heeft als gevolg dat de wetgeving dan niet door de Eerste Kamer komt, zo stelt Rutte vast. Dit schrijven meerdere media maandag.

Rutte geeft aan dat het bij een campgne hoort om te spreken over de plannen van de eigen partij met Nederland , maar ook om de verschillen te nadrukken. 'Daar is helemaal niets mis mee', zei hij. 'We moeten er ook niet te gevoelig over doen. Volgens Rutte is dat dé manier om de kiezer te laten zien wat de verschillen zijn tussen de partijen.

Rutte in Trouw: 'In een campagne mag je stevige taal spreken. Wat Samsom deed - hard uithalen naar het zittende kabinet door te spreken over rotbeleid - daar ben ik ook niet boos over. Ik begrijp goed dat hij de achtergrond zoekt om te laten zien waar hij voor staat. Dat hoort bij een campagne.'
Provincie:
Tag(s):