dinsdag, 24. april 2012 - 15:33

Rutte noemt 12 september als mogelijke datum verkiezingen

Den Haag

Minister-president Rutte heeft dinsdagmiddag tijdens het Tweede Kamerdebat 12 september genoemd als meest waarschijnlijke datum voor de Tweede Kamer verkiezingen. '12 september lijkt het meest recht te doen aan de opvattingen van de Kamer', aldus Rutte.

Vrijdag neemt de ministerraad een definitieve beslissing over 12 september.

Minister-president Rutte heeft voorafgaand aan het Tweede Kamerdebat een verklaring afgelegd over de ontstane politieke situatie. Volgens Rutte bleek na zeven weken van intensieve gesprekken het uiteindelijk niet mogelijk een gezamenlijk antwoord te formuleren op de grote vragen waar Nederland voor staat.

'Het kabinet betreurt deze ontwikkeling zeer. We zijn de gesprekken ingegaan met de bedoeling onder moeilijke omstandigheden te doen wat goed is voor Nederland. En stilstand is niet goed voor Nederland', aldus Rutte.

Volgens de minister-president is nu het woord aan de kiezer. 'Ik sta hier wel met de hoop dat partijen in deze Kamer bereid zijn om in de komende tijd, samen met het kabinet, te doen wat nodig is om Nederland op een verantwoorde manier door deze moeilijke economische omstandigheden te loodsen.'
Provincie:
Tag(s):