zondag, 21. oktober 2012 - 10:26 Update: 08-07-2014 0:45

Scheidsrechter Blom:afgekeurd doelpunt Ajax was geen buitenspel

Almelo

(Elfvoetbal) Ajax speelde zaterdagavond met 3-3 gelijk tegen Heracles Almelo. Dit puntverlies had waarschijnlijk niet plaatsgevonden als scheidsrechter Kevin Blom de 2-4 van Ryan Babel niet onterecht had afgekeurd.

"Babel werd buitenspel gegeven, terwijl hier absoluut geen sprake van was. Mijn assistent vlagt en ik ga volledig op zijn advies af. Hij constateert buitenspel en vandaar dat we het doelpunt hebben afgekeurd. Maar ik moet heel eerlijk zijn, ik heb de beelden net gezien en het is natuurlijk heel close, zoals altijd, maar het is wel een enorme domper", vertelde de arbiter aan de NOS.

"Wij willen hier zo'n wedstrijd naar eer en geweten leiden, maar dit soort dingen zitten soms opgesloten in de arbitrage. Uiteraard heb ik ook nog even met de assistent gesproken na afloop. Hij vond het een hele moeilijke situatie, maar vond wel dat Babel de voorlaatste verdediger gepasseerd was. Maar als we nu de beelden bekijken, en helaas hebben wij die mogelijkheid niet, is het geen buitenspel."

Blom voelt zich schuldig naar Ajax toe. "Ik zie ons nu niet als verliezer, wij proberen zo'n duel gewoon in goede banen te leiden en worden erop afgerekend dat we goede beslissingen nemen. Dan horen dit soort dingen er ook bij en dit is gewoon geen goede beslissing. Ook een hele cruciale, want het had 2-4 kunnen worden en nu werd het uiteindelijk 3-3."
Categorie:
Tag(s):