maandag, 26. maart 2012 - 9:59

Schutter uitgeschakeld door schep

Houten

Een man raakte op zondagmiddag 25 maart gewond door een schep die over een schutting werd gegooid.

Rond 14.40 uur kreeg de politie de melding over een burenruzie in de wijk De Slag, waarbij een schep over een schutting zou zijn gegooid. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een 52-jarige bewoonster. Zij verklaarde dat haar beide zoons net in de tuin met een luchtbuks aan het schieten waren geweest.

Zij schoten daarbij op een speciale schietkast met schijf en op blikjes. Plotseling werd er vanuit de tuin van de buren een schep over de schutting gegooid. Die raakte één van de zoons, 28 jaar oud en afkomstig uit Houten, op zijn hoofd. Hierdoor kwam hij ten val en raakte daarbij een glazen tafel, die helemaal aan gruzelementen ging. De 28-jarige Houtenaar werd door zijn vader naar een huisartsenpost gebracht. Daar werd zijn hoofdwond met ongeveer tien hechtingen gehecht.

Agenten gingen naar de woning van de buren. Daar bleek dat men zich had opgewonden over het feit dat de twee mannen met de buks in de tuin aan het schieten waren. Daarbij was de zoon des huizes, een 29-jarige man uit Houten, zo kwaad geworden dat hij in een vlaag van woede de schep over de schutting had gegooid. Daarop hielden de agenten de 29-jarige verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Bij zijn verhoor bekende de verdachte in een driftaanval de schep over de schutting te hebben gegooid, maar niet met de intentie iemand te raken, maar om hen te laten schrikken. Hij had veel spijt van zijn actie en wilde de schade vergoeden.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):