dinsdag, 16. oktober 2012 - 14:02

Serieuze nominaties voor ‘slechtste bestuurder van Oost-Groningen

De oproep om vrienden te nomineren als ‘slechtste bestuurder van Oost-Groningen’ heeft al ruim vijftig nominaties opgeleverd. De genomineerden zijn allemaal jongeren tussen 18 en 24 jaar die door hun vrienden worden beschouwd als gevaar op de weg. De argumenten voor de nominaties lopen uiteen van ‘kan niet rijden’ tot ‘roekeloos rijden’ en zelfs ‘dood op wielen’.

De jongeren die hun vrienden nomineren zijn zelf tussen 15 en 25 jaar oud. Met hun nominatie geven ze aan dat hun vrienden wel een extra rijvaardigheidstraining kunnen gebruiken. Eén van de genomineerden, een jongen van 20 jaar, is al door 11 vrienden genomineerd. ‘Hij kan slecht rijden’, ‘roekeloos’ en ‘prutser in het verkeer’ waren enkele argumenten om hem op te geven.

Zowel mannen als vrouwen worden genomineerd. De vrouwen zijn volgens hun vrienden ‘agressief’ en aan het ‘bumperkleven’, maar ook ‘bang in de spits’. Eén meisje van 18 nomineert zichzelf en vraagt ‘help me aub’.

Kén jij of bén jij de slechtste bestuurder van Oost-Groningen?

Ken je iemand tussen 18 en 24 jaar oud die woont in de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal of Vlagtwedde die wel een extra rijtraining kan gebruiken? Iedereen kan tot en met vrijdag 26 oktober iemand nomineren via www.slechtstebestuurder.nl.
Provincie:
Tag(s):