maandag, 12. november 2012 - 18:39

Start Zeeuwse fietsverlichtingscampagne

Op woensdag 14 november start de Zeeuwse fietsverlichtingscampagne. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF), onderdeel van Provincie Zeeland, hebben ook dit jaar een ludieke actie bedacht om het belang van goede verlichting op de fiets onder de aandacht te brengen.

In diverse gemeenten zullen lichtshows worden gegeven in de avonduren, tevens zijn gedurende een aantal weken op de fietspaden krijttekeningen te zien met een afbeelding van een fiets met de tekst "Ik wil je zien!". Op deze manier wordt getracht bij zoveel mogelijk fietsers de aandacht te vestigen op het belang van goede fietsverlichting.

Net als voorgaande jaren voert de politie ook weer controles uit in de campagne periode. Fietsers waarbij het licht niet in orde is, krijgen een boete. Deze boete is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen hun verlichting laten repareren en in de toekomst veilig verlicht op pad gaan. Het biedt echter geen veilige oplossing op het moment zelf. Om deze fietsers wel hun weg veilig te laten vervolgen, krijgen deze fietsers naast de boete een klein lampje om veilig op de eindbestemming aan te komen.

Gedurende de campagneperiode worden ook posters opgehangen op opvallende locaties, op scholen, dorpshuizen, langs de fietspaden et cetera, om fietsers te herinneren aan het belang van het voeren van (de juiste) fietsverlichting.
Provincie:
Tag(s):