zaterdag, 23. juni 2012 - 16:49 Update: 08-07-2014 0:29

Studenten TU Delft onthullen raceauto die rijdt op waterstof

Zaterdag hebben studenten van Forze, het waterstofraceteam van de TU Delft, op het Spuiplein hun nieuwe raceauto onthuld.

Deze Forze V rijdt op waterstof en heeft dus als enige uitstoot puur water. Over enkele weken vertrekt het team naar Engeland om het daar als enige waterstofauto op te nemen tegen ruim honderd andere auto’s van studententeams van over de hele wereld.

De auto is voorzien van een brandstofcel waarin waterstof en zuurstof worden omgezet in elektrische energie. De Forze V heeft 50% meer vermogen dan de auto die het team vorig jaar presenteerde, en is tegelijk 10% lichter geworden. De topsnelheid is 120 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u wordt afgelegd in minder dan 5 seconden.

Vorig jaar had het team een primeur met het bouwen van de eerste formule-racewagen op waterstof ter wereld. Door technische problemen lukte het toen echter niet om te rijden in de Formula Student-wedstrijd op het Engelse Silverstone-circuit. Team manager Jan Jaap Treurniet heeft er het volste vertrouwen in dat dat dit jaar wel gaat lukken: “Met alles wat we vorig jaar hebben geleerd kunnen we dit jaar een erg betrouwbare auto bouwen.”
Categorie:
Tag(s):