vrijdag, 3. augustus 2012 - 10:10

Toestanden in Breukelen om waterballonnetje

Breukelen

Een automobilist werd op donderdagmiddag 2 augustus kwaad toen zijn auto met een waterballon werd geraakt. Hij mishandelde een jongetje.
Rond 14.25 uur was een 10-jarige jongetje uit Breukelen met drie leeftijdgenootjes aan het spelen op de Karel Doormanweg.

Zij waren met waterballonnen aan het spelen en gooiden die naar een boom. Eén van de ballonnen vloog echter langs de boom en raakte een passerende auto. De automobilist, een 42-jarige man uit Duitsland, stopte direct en rende op de jongens af. Hij kreeg de 10-jarige jongen te pakken. Hij pakte hem bij zijn nek, waardoor de jongen ten val kwam. De man trok hem aan zijn T-shirt overeind, waardoor het shirt scheurde. De jongen kwam nog enkele keren ten val. Vervolgens pakte de man de emmer met water, kieperde die over hem heen en gooide de lege emmer tegen hem aan. Daarna stapte de man in zijn auto en reed weg.

De vier jongens gingen direct naar de ouders van één van hen. Met een vader keken zij in de omgeving naar de verdachte en zijn auto uit. Zij zagen de auto bij een supermarkt aan de Karel Doormanweg geparkeerd staan. De vader belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij hielden de 42-jarige verdachte ter zake mishandeling aan.

Zijn 43-jarige vrouw probeerde de aanhouding nog te voorkomen en beledigde de agenten. Om de boel niet verder te laten escaleren, hielden de agenten haar op dat moment niet aan. Zij brachten de verdachte over naar het politiebureau. Het jongetje had licht letsel aan zijn nek, knie en rug opgelopen en deed aangifte.

Ook vrouw verdachte aangehouden
De 43-jarige vrouw van de verdachte kwam eveneens naar het politiebureau. Zij wilde naar haar man toe, maar dat werd vanzelfsprekend door de agenten geweigerd. Daarop dreigde ze ‘alles kapot te maken!’ en wees op het politiebureau en een politieauto. Daarna liep zij weg.

Agenten zagen dat de vrouw een baksteen oppakte en in de richting van het politiebureau wilde lopen. Daarop hielden de agenten haar aan. Zij verzette zich en beet een agent in zijn arm. Zij werd onder controle gebracht, geboeid en in het politiebureau ingesloten. Agenten deden aangifte van belediging en mishandeling tegen haar.

Tegen de mannelijke verdachte is proces-verbaal opgemaakt ter zake mishandeling. Hij mocht het politiebureau rond 20.50 uur verlaten. De vrouwelijke verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en zit (vrijdagochtend 3 augustus) nog vast.
Provincie:
Tag(s):