donderdag, 27. september 2012 - 9:13 Update: 08-07-2014 0:29

Toyota onthult Auris Touring Sports

Parijs

Toyota onthult op de Autosalon van Parijs de Auris Touring Sports; de sportief gelijnde wagon-uitvoering van de nieuwe Auris. Niet alleen is de Touring Sports als model een wereldprimeur, het wordt óók de eerste stationwagon in zijn klasse met een Full Hybrid aandrijflijn.

Met een enorme laadruimte, best in class emissie-uitstoot en speciale versies voor de zakelijke rijders. Die profiteren bovendien van een bijtelling van slechts 14%.

De Auris Touring Sports heeft net als de nieuwe Auris een opvallend, dynamisch exterieurdesign gekregen. Aan de voorzijde is het design van de nieuwe Auris Touring Sports gelijk aan dat van de hatchback, met een stoere neus, LED dagrijverlichting, trapeziumvormige grille en scherpe lijnen. En profil beschikt de Touring Sports over een opvallend schuin geplaatste voorruit, die in een verlengde daklijn overgaat met aluminium dakrails en een geïntegreerde achterspoiler.

Extra lage tildrempel en veel meer binnenruimte
Aan de achterzijde kenmerkt de Auris Touring Sports zich door een afwijkende vormgeving van de bumper en achterklep. De laadopening is dan ook maar liefst 80 millimeter lager ten opzichte van de hatchback. Dat vereenvoudigt het inladen van bijvoorbeeld de kinderwagen of de weekboodschappen. En die laadruimte is royaal aanwezig. De kofferbak van de Touring Sports is ten opzichte van de hatchback bijna 30 centimeter dieper.

Maximale efficiency, slechts 14% bijtelling
Wie de Toyota Auris Touring Sports gaat rijden, kan uitgebreid shoppen in het extreem betrouwbare motorengamma. Er is namelijk keuze uit 1,3- en 1,6-liter benzinemotoren, een 1,4-liter of 2,0-liter dieselmotor en natuurlijk de doorontwikkelde 100 kW/136 pk sterke 1,8-liter Full Hybrid aandrijflijn met standaard CVT-automaat. De laatstgenoemde variant valt dankzij zijn lage CO2-uitstoot in de 14% bijtellingscategorie én zorgt dat de Auris Touring Sports vrijgesteld is van wegenbelasting.

Royale uitrusting standaard
De basisuitvoering van de Auris Touring Sports omvat in de standaarduitrusting al zaken als climate control, verlichting met Follow Me Home-functie en Hill start assist control, die het wegrijden op hellingen vereenvoudigt. Wie gemak zoekt, kiest voor de uitvoering met Simple Intelligent Park Assist. Dat systeem helpt met 10 sensoren het zoeken naar een geschikte parkeerplek en parkeert de auto vervolgens desgewenst zelf in. Het Toyota Touch-multimediasysteem biedt voortaan ook toegang tot onlinecontent en apps.

Auris Touring Sports zet de veiligheid voorop
Mede dankzij de omvangrijke veiligheidsuitrusting — met standaard ABS met EBD, Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC) en 7 airbags inclusief een knie-airbag — rekent Toyota er op dat de Auris Touring Sports met gemak vijf sterren behaalt in de Euro NCAP-crashtest.

De Auris Touring Sports komt medio volgend jaar op de markt. Prijzen worden tegen die tijd ook bekend gemaakt.
Categorie:
Tag(s):