woensdag, 22. augustus 2012 - 20:01

Van Miss Montreal tot Thijs Kemperink op UITfestival Overijssel

Onder de noemer UITfestival Overijssel presenteren de Overijsselse theaters en andere culturele instellingen zich van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 september voor de tweede keer gezamenlijk aan het publiek. Er zijn tal van optredens, met ook klinkende namen als Frank Boeijen en Miss Montreal. De toegang is gratis.

Zwolle en Steenwijk
In Zwolle valt het festival opnieuw samen met het Thorbecke Grachtfestival. Frank Boeijen besluit in de provinciehoofdstad de dag met een optreden, samen met onder meer het Kameroperahuis. In het weekend van 7, 8 en 9 september is er eveneens het jaarlijkse Kopje Cultuur Steenwijkerland, met onder meer optredens van Uinko Eerenstein, van poppentheater Huis van Barm met de kindervoorstelling De kip die tomaten legt, van Karel Casier met acrobatiek in de Chinese mast, O’Bramosia en Skate Naked uit Engeland. Traditiegetrouw sluit de Meander Bigband onder leiding van Albert Dam het culturele weekend op zondagmiddag 9 september op de Markt in Steenwijk af.

Deventer en Oldenzaal
Zaterdagavond 8 september bruist het in de Deventer Schouwburg, waar alle Sallandse podia gezamenlijk hun nieuwe theaterprogramma presenteren. Mét een groot aantal artiesten, onder wie Flora Frits, Jetty Mathurin, Gijs Nillessen, Kristel Zweers, Kathenka Woudenberg, Scapino Ballet, Flint, Höllenboer, Harry Sacksioni, Ernest Beuving, Blue Dew, Esther Groenenberg en Wiejes Kabaret. Bovendien presenteert De Stentor deze avond OverUIT en het nieuwe Stadsmagazine.
In Stadstheater De Bond in Oldenzaal is er zaterdagavond 8 september Open Theater, met de Twentse cabaretier Thijs Kemperink als gastheer. Er zijn optredens van onder meer de band Enorm en van de DJ's van Toen.

Enschede
De theaters en culturele instellingen in Enschede en Almelo laten zaterdag 15 september van zich horen. In Enschede wordt een Open Huis-programma opgetuigd dat om 12.00 uur begint en om 17.00 uur eindigt. Ook hier gratis te bezoeken optredens, zoals in het Muziekcentrum van onder anderen Miss Montreal, met boegbeeld Sanne Hans, en cabaretier Roué Verveer. Voor de kleintjes is er een kidscorner en wie wil, kan een kijkje nemen achter de schermen.
Poppodium Atak, De Muziekschool Twente, Tetem Kunstruimte, Concordia, Vestzaktheater, Rijksmuseum Twenthe, Museum TwentseWelle en Theater Sonnevanck openen eveneens hun deuren en ook hier is de toegang gratis. Wat eveneens geldt voor het jonge theater Prismare in Roombeek, met theaterpreviews van onder meer De Hyena's, Trio Tosca en Beatrice van der Poel. Bovendien komt er een Kunst & Creatief Markt, met presentaties van de gebruikers van Prismare, waaronder koren en toneelverenigingen. De Muziekbank — cd-uitleen — houdt een verkoopmarktje.

Almelo
In het centrum van Almelo presenteren de culturele instellingen - bibliotheek, Theater Hof 88, Kreatief Centrum, muziekschool en Theaterhotel - en amateurverenigingen en gezelschappen van Almelo zich onder de noemer Uit in Almelo. Er komen diverse podia in de stad, met het hoofdpodium op de Koornmarkt. Op het programma onder andere JEANS 22 Dynamite, met hun nieuwe nummer Kleuren, dat binnenkwam in de iTunes top 100! Daarnaast is er rondom de voorstelling One Moment in Time (met o.a. Sharon Doorson, Shary-An en Pearl Jozefzoon) een evenement, dat zijn hoogtepunt beleeft op het theaterpodium op de Koornmarkt.
Provincie:
Tag(s):