dinsdag, 11. september 2012 - 10:53

Van Persie zou geen moeite hebben met reserverol

(Elf Voetbal) Robin van Persie was onder Bert van Marwijk jarenlang de nummer één spits van Oranje. En ondanks dat dat onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal misschien niet het geval zal zijn, lijkt Van Persie tegen Hongarije opnieuw de aanvalsleider van Oranje te zijn.

In de eerste interland onder Van Gaal stond Klaas-Jan Huntelaar in de spits en moest Van Persie genoegen nemen met een plaats op de bank. In een interview met Nusport geeft Van Persie aan dat een plek op de bank niet het einde van de wereld betekent. "Er zijn er wel meer, op misschien Messi en Ronaldo na, die soms eventjes niet spelen. Goede spelers zitten ook op de bank. Dat is part of the job. Maar ook zo'n rol kun je positief invullen. Ik geloof in m'n eigen kunnen, dat ik van waarde kan zijn voor dit Oranje."

Niet iedereen kan even goed omgaan met zo'n reserverol, ook Van Persie had daar in het verleden wel wat meer moeite mee. "Bij Feyenoord heb ik twee fases niet gespeeld. Toen me dat voor het eerst overkwam, ging ik daar niet goed mee om. Ik was nog maar negentien jaar. Als je jong bent, ben je iets te ongeduldig en sta je er te emotioneel in. Als je ouder wordt, leer je dat één of twee keer op de bank niet het einde van de wereld is. Het is een lange marathon, het doel is elf maanden verder, of in dit geval zelfs twee jaar. De concurrentiestrijd is groot, iedereen wil graag spelen."
Categorie:
Tag(s):