maandag, 7. mei 2012 - 14:47

Verdachte dodelijke schietpartij Dordrecht aangehouden

Dordrecht

Het arrestatieteam van de politie heeft vandaag, maandag 7 mei, een 46-jarige Dordtenaar aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelij-ke schietpartij op Gideon Ritmeester op 22 februari jl. aan de Mijlweg in Dordrecht.

Die woensdagochtend rond 06.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een gewonde man op de grond lag. Op dat moment werd gedacht dat de man slachtoffer was van een aanrijding. Ambulancepersoneel constateerde dat er sprake was van een misdrijf. De 44-jarige Dordtenaar was op zijn fiets onderweg naar zijn werk.

Een team van 25 rechercheurs startte direct een grootschalig onderzoek om de do-delijke schietpartij op te lossen. Er werden matrixborden geplaatst aan de Mijlweg met een getuigenoproep en in het programma Opsporing Verzocht werd een reconstructie getoond van het incident. De tips die hierop binnenkwamen, werden direct meegenomen in het onderzoek. Daarnaast is er uitgebreid buurtonderzoek geweest, hebben rechercheurs gesproken met verschillende getuigen, zijn camerabeelden bekeken en heeft de Forensische Opsporing minutieus alle sporen veilig gesteld.

Het rechercheteam bleef onafgebroken bezig met het onderzoek en onderzocht vele scenario’s om meer duidelijkheid over de toedracht en de dader(s) te krijgen. Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van de 46-jarige Dordtenaar. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar, maar het onderzoek naar de achtergronden van de dodelijke schietpartij is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):