dinsdag, 10. juli 2012 - 18:48

Verdachte schietincident Marum nog niet gevonden

Marum

De regiopolitie Groningen is nog volop bezig met het onderzoek naar de verdachte(n) die betrokken zijn geweest bij de schietpartij die dinsdagmorgen plaats vond voor het zwembad in Marum. De paarse auto die gezien is tijdens de schietpartij is nog niet gevonden.

Bij het schietincident kwam de 40-jarige Jan Hendrik Elzinga uit Marum om het leven. Elzinga wilde omstreeks 07.00 uur gaan zwemmen, maar werd hier vermoedelijk opgewacht door de schutter. Deze vuurde meerdere kogels af op het slachtoffer die hem fataal werden.

Paarse auto
Na het schietincident hebben twee getuigen een paarse auto met hoge snelheid weg zien rijden. Woordvoerster Melanie Zwama zegt: 'De auto hoeft niets met het schietincident te maken hebben, maar dan willen wij wel met de bestuurder spreken'. Er zaten opvallende gouden letters op de auto en was voorzien van Belgische kentekenplaten. de bestuurder was een negroïde man met kroes haar. De man droeg blauw kleding.

Het slachtoffer
Jan Hendrik Elzinga is bij vele bekend als vervend motorcrosser en wielrenner. Niets wijst erop dat Elzinga betrokken zou zijn bij activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Om mogelijke aanwijzingen over de dood van Elzinga te verzamelen heeft de politie een zoeking gedaan in zijn woning.

Vervolg van het onderzoek
De technische recherche heeft het onderzoek op de plaats delict afgerond en zal morgen beginnen met een buurtonderzoek. Eveneens zal er sectie worden verricht op het lichaam van het slachtoffer. Daarnaast zullen de getuigen verder gehoord worden.

Uitgebrande auto
Gelijktijdig met de melding van het schietincident werd er melding gemaakt van een autobrand op de Kloosterweg. Hier stond een Chrysler Voyager in brand. Deze werd door de vlammen volledig verwoest. Op de auto zaten kentekenplaten die behoren bij een gestolen auto van het zelfde type. Of deze daadwerkelijk bij de uitgebrande auto behoren is volgens de politie nog niet duidelijk.

Heeft u informatie over het schietincident of het slachtoffer, mail dit naar groningen@blikopnieuws.nl
Provincie:
Tag(s):