maandag, 9. juli 2012 - 11:40

Verdachte spuugt bloed en speeksel in gezicht politieagent

Lelystad

Een 27-jarige verdachte die zaterdagnacht voor een ernstig geweldsmisdrijf was aangehouden, heeft in het cellencomplex een politieagent in het gezicht gespuug.

De agent kreeg spuug met bloed in het gezicht en is in een ziekenhuis medisch verzorgd.

De arrestant weigerde een bloedtest te laten afnemen voor besmettingsindicatie. Op last van een officier van justitie is tegen de wil van de arrestant alsnog bloed afgenomen.

Rond 03.30 uur spuugde de verdachte die werd ingesloten voor een ernstig geweldsmisdrijf, de agent in het cellencomplex in Lelystad vol in gezicht. De man had vermoedelijk eerst op zijn wang gebeten en spuwde om onduidelijke redenen de diender bloed en speeksel in het gezicht. Direct na het incident is de verzorger voor medische verzorging naar een ziekenhuis gegaan. Vanwege besmettinggevaar voor ziekten zoals hepatitis, HIV of andere overdraagbare ziekten, werd de verdachte verzocht mee te werken aan een bloedonderzoek.

Hij weigerde een bloedafname waarna er direct een procedure werd gestart via de officier van justitie. Na overleg werd op last van een rechter-commissaris bloedafname bevolen en moest de arrestant bloed afstaan. Dit is uitgevoerd door een GGD arts in het politiebureau. De agent heeft aangifte gedaan van belediging en poging tot zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):