dinsdag, 31. juli 2012 - 11:48

Vier Engelse accu-dieven aangehouden

Heerenveen

De politie van Heerenveen heeft maandag vier Engelse accu-dieven aangehouden.

Dankzij de informatie van een deelnemer van Burgernet heeft de politie aan het begin van de middag nabij Zwolle vier Engelsen van 21, 25, 28 en 29 jaar aangehouden op verdenking van diefstal.

De vier hadden eerder die dag bij een bedrijf aan de Venus in Heerenveen een aantal accu’s gestolen. Ze werden daarbij betrapt door een medewerker van het bedrijf. De mannen stapten snel in een gereedstaande bestelbus en sloegen op de vlucht.

De medewerker noteerde het kenteken en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de bestelbus. Tevens werd door Meldkamer Noord-Nederland een Burgernetactie gestart en getwittert. Eén van de deelnemers van Burgenet zag de gezochte bestelbus net voor Zwolle rijden. Hij gaf zijn informatie direct door en agenten van de politie IJsseland gingen naar de opgegeven locatie.

Daar kreeg de bestuurder van de bestelbus een stopteken en de vier Engelse inzittenden werden aangehouden. In de bestelbus vonden de agenten twee accu’s die afkomstig waren van het bedrijf in Heerenveen. De bestelbus met daarin de accu’s werd in beslag genomen. De vier verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex van het politiebureau in Drachten en daar voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):