dinsdag, 3. juli 2012 - 19:58

Vier reddingen bij start zomerseizoen Reddingsbrigade

IJmuiden

De Reddingsbrigade heeft in het eerste weekend van het zomerseizoen 367 hulpverleningsacties uitgevoerd. Vier mensen werden uit een levensbedreigende situatie gered.

Dat blijkt dinsdag uit de start van de landelijke hulpverleningsregistratie 2012 van Reddingsbrigade Nederland in het afgelopen weekend. Vanaf vandaag publiceert de Reddingsbrigade tot en met het eerste weekend van september wekelijks, hoe vaak en aan wie hulp is verleend. Dit jaar werd door het mooie weer al vroeg in het seizoen veelvuldig een beroep gedaan op de vrijwillige redders.

In de meeste gevallen ging het om hulp aan opvarenden (120 keer), 48 keer ging het om hulp aan baders of zwemmers in nood en 188 keer werd er eerste hulp verleend. Er werden het afgelopen weekend 11 vermiste kinderen met hun ouders herenigd.

De reddingsbrigade in Westerschouwen redde zondag een Duitse toerist uit een sterke stroming. De man had teveel alcohol gedronken en kon hierdoor niet meer op eigen kracht naar de kant komen. In Bloemendaal werd zondag een onderkoelde kitesurfer uit het water gered en een persoon die door acute blindedarmontsteking in de problemen was gekomen. Deze is direct per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vierde redding betrof ook op zondag een Belgische kitesurfer voor de kust van Den Haag, die verstrikt was geraakt in de lijnen van zijn kite.

Op de meeste plaatsen is de Reddingsbrigade sinds afgelopen weekend weer paraat voor preventief toezicht en hulpverlening op stranden en bij recreatiewater. In totaal verrichte de Reddingsbrigade in de eerste helft van 2012 al 1484 hulpverleningen, waarbij 21 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. Vooral in het mooie Pinksterweekend was het erg druk.

Reddingsbrigade Nederland adviseert strandbezoekers en watersporters goed te letten op de informatie en waarschuwingen bij de strandopgangen en recreatiegebieden en de adviezen van de lokale reddingsbrigade. Door goed te weten wat je kunt verwachten of waar je beter niet het water in kunt gaan, kunnen veel ongelukken worden voorkomen.
Provincie:
Tag(s):