woensdag, 23. mei 2012 - 12:12

Vijf gewonden bij ernstig verkeersongeval Barneveld

Ede

Bij een ernstig verkeersongeval tussen drie voertuigen op de Wesselseweg in Barneveld zijn vanochtend vijf gewonden gevallen.

Een van hen is er ernstig aan toe. De Wesselseweg is tot nu toe afgesloten en zal naar verwachting pas rond het middaguur worden vrijgegeven. Het verkeer wordt omgeleid.

Het ongeval gebeurde omstreeks half acht ter hoogte van de inrit van een bedrijventerrein. Daar stond een auto, komende uit de richting Kootwijkerbroek, stil om linksaf te slaan. De achteropkomende auto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van de gemeente Barneveld, merkte dat te laat. In een poging de wagen te ontwijken kwam de auto op zijn kant terecht maar raakte de stilstaande auto wel. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een busje, bestuurd door een 26-jarige man uit de gemeente Barneveld. Ook hij probeerde uit te wijken maar lukte slechts gedeeltelijk, waardoor de wagen van de 18-jarige geraakt werd.

Zorgwekkend
De 18-jarige is in zorgwekkende toestand naar het UMC in Utrecht vervoerd. Zowel de 26-jarige als zijn 24-jarige bijrijder (eveneens uit de gemeente Barneveld) raakte gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis in Ede gebracht.
De twee inzittenden van de eerste auto (van wie de gegevens nog niet bekend zijn) raakten eveneens gewond. De bestuurder liep een snijwond op en zijn passagier liep een (onbekende) lichte verwonding op. Ook zij moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie doet op dit moment onderzoek.
(pk)
Provincie:
Tag(s):