woensdag, 8. augustus 2012 - 21:41 Update: 08-07-2014 0:31

Virus in netwerk gemeente Borsele is Trojaans Paard

Het interne computernetwerk van de gemeente Borsele heeft te maken met een virus (Trojaans Paard).

Het virus heeft zich intern verspreid over het netwerk. Om verdere verspreiding te voorkomen moet het gehele computernetwerk worden afgesloten.

Dit geldt voor alle vestigingen van de gemeente Borsele en betekent dat publiekszaken niet kunnen worden afgehandeld. Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren om het probleem op te lossen. Op dit moment wordt hard gewerkt om het virus te verwijderen en de besmette computersystemen op te schonen. Het is nog niet duidelijk of morgenochtend (donderdag) weer normale dienstverlening kan plaatsvinden.

De gemeente Borsele blijft tijdens openingstijden gewoon telefonisch bereikbaar. De website is normaal toegankelijk. Verdere informatie wordt via www.borsele.nl en Twitteraccount @gemeenteborsele kenbaar gemaakt.

Het is niet uitgesloten dat bestanden die personen en organisaties sinds woensdagochtend 8 augustus via de gemeente Borsele hebben ontvangen ook geïnfecteerd zijn. Als deze bestanden nog niet zijn geopend, wordt u aangeraden ze te verwijderen. Zijn ze wel geopend, dan is het advies uw computer door een anti-virusprogramma te laten scannen of eventueel contact op te nemen met de eigen ICT-adviseur.
Categorie:
Tag(s):