dinsdag, 19. juni 2012 - 18:04

Vrouwen verhuizen en laten huisdieren achter die omkomen door uitdrogen

Westdorpe

In een woning in het Zeeuwse Westdorpe zijn op 12 juni jl. enkele dode dieren aangetroffen die door uitdroging zijn overleden.

De dode dieren werden gevonden naar aanleiding van een melding van stankoverlast bij de gemeente Terneuzen.

Door de politie werd in een hondenhok in de schuur de overblijfselen gevonden van een dode hond. Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar de tweede hond is gebleven, mogelijk heeft de ene hond de andere opgegeten. Tevens werden in de achtertuin in een konijnenhok de restanten van zeven cavia's aangetroffen.

De woning was niet bewoond. Uit navraag bleek dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november vorig jaar waren verhuisd naar een woning in België met achterlating van alle huisdieren. Sindsdien is er niet meer voor de dieren gezorgd.

In opdracht van de gemeente zijn de dode dieren afgevoerd en is de schuur door een ongediertebestrijder behandeld.

Inmiddels hadden de voormalige bewoners gehoord dat ze gezocht werden door de politie en meldden ze zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze, in overleg met de officier van justite, gelijk aangehouden.

Na het afleggen van een verklaring zijn ze met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Zij zullen binnenkort moeten verschijnen voor de rechtbank. Ook zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen van de schoonmaakkosten die de door de gemeente zijn gemaakt.

De Dierenpolitie treedt in dergelijke zaken altijd strafrechterlijk op.
Provincie:
Tag(s):