donderdag, 19. juli 2012 - 16:07

'Waalre schepte al eerder veiligheid gemeentehuis aan'

Waalre

De gemoederen rond het woonwagenkamp hebben de gemeente Waalre vorig jaar al eerder bezig gehouden. In juni van het vorig jaar werd er kogelwerendglas en camerabeveiliging geplaatst op het gemeentehuis. Dit zei de burgemeester van Waarle Henri de Wijkerslooth donderdag. Dit meldt RTL-Nieuws.

Wijkersloot zegt dat men niet meteen naar de bewoners van het woonwagenkamp moeten wijzen, maar zegt dat er harde woorden zijn gevallen tijdens een overleg met de woonwagenbewoners en hem. Dit had alles te maken met het bestemmingsplan.

In de aanloop van de bestemmingsplanprocedure is de beveiliging van het gemeentehuis en de woning van de burgervader opnieuw tegen het licht gehouden.

Minister bezoekt Waalre

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vindt de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre zeer ernstig en totaal onaanvaardbaar. “Het is een aanslag op het huis van de lokale democratie”, zei hij vandaag tijdens een bezoek aan Waalre.

Samen met burgemeester De Wijkerslooth bezocht de minister het gemeentehuis, dat onherstelbaar beschadigd is geraakt door de brand.

“De politie en het openbaar ministerie halen alles uit de kast om helderheid te krijgen, over de daders en hun motieven. Het onderzoek is in volle gang. En laat er geen misverstand over bestaan: zij die dit hebben gedaan zullen hun straf niet ontlopen”, zei Opstelten tijdens het bezoek.
Provincie:
Tag(s):