dinsdag, 29. mei 2012 - 10:23

Wageninger vast voor ontnemen van vrijheid minderjarig meisje

Renkum

De politie heeft maandagavond in Renkum een 19-jarige jongen uit Wageningen aangehouden voor het ontnemen van vrijheid van een minderjarige. De jongen wordt ervan verdacht een 17-jarig meisje uit Oosterbeek tegen haar wil in met zijn auto mee te hebben genomen.

Een agent in burger zag omstreeks 22:30 uur dat het 17-jarig meisje uit Oosterbeek op de Telefoonweg in Renkum kennelijk tegen haar wil in, door de 19-jarige jongen uit Wageningen de auto in werd geduwd.

Het meisje zou duidelijk hebben tegengestribbeld. Toen hij naar de auto toeliep en het meisje vroeg wat er aan de hand was, leek zij angstig geen antwoord te durven geven. Kort daarna ging de jongen er in een haast vandoor. Hierop heeft de agent zijn collega’s gewaarschuwd die de jongen even later konden aanhouden.

Het meisje verklaarde dat zij meerdere keren geprobeerd heeft weg te lopen, maar dat de 19-jarige Wageninger haar met een stevige greep vasthield en de auto in had geduwd. Waarom de jongen het meisje tegen haar wil meenam is de politie nog onbekend. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij zit nog vast voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):