woensdag, 4. juli 2012 - 10:02

Wegpiraten aangehouden na lange achtervolging

Na een achtervolging waarbij verdachten met hoge snelheden in zowel de bebouwde kom als op snelwegen reden, hebben agenten in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aangehouden.

Rond elf uur reed er een voertuig uit Sportdorp. Na controle van het kenteken bleek dat de auto vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De automobilist kreeg een stopteken. Dit negeerde hij. Vervolgens reed bij met hoge snelheid weg.

De agenten achtervolgden de automobilist. Hij reed met snelheden die op sommige trajecten opliepen tot 220 km/h door de Alexanderpolder, Capelle aan de IJssel en over diverse snelwegen. Het rode licht werd veelvuldig genegeerd. De automobilist raakte stoepen, een auto en veroorzaakte verschillende gevaarlijke verkeerssituaties. Bij zijn manouvres raakte niemand gewond.

In Nieuwveen reed de bestuurder zich klem in een doodlopende straat. Hier sprong hij samen met de bijrijder uit de rijdende auto. Deze reed tegen een gebouw aan. Het gebouw raakte flink beschadigd maar er raakte niemand gewond door de aanrijding.

De 39-jarige bijrijder werd na een korte achtervolging te voet aangehouden. De chauffeur kon in eerste instantie wegrennen.

De politiehelicopter was inmiddels ook ingezet. Deze zocht de omgeving af. In een nabijgelegen weiland werd de 45-jarige automobilist gespot. Vervolgens was het voor de agenten op de grond eenvoudig om hem in te sluiten en te boeien.

Beide mannen zijn overgebracht naar een politiebureau. Hier wordt hen naast diefstal of heling van een auto, ook hun levensgevaarlijke rijgedrag ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):