vrijdag, 7. september 2012 - 22:53 Update: 08-07-2014 0:47

Zenuwachtig Oranje doorstaat eerste test en wint

Amsterdam

(Elf Voetbal) Het Nederlands elftal heeft een goede eerste stap gezet in de WK-kwalificatiepoule. In de Amsterdam ArenA waren de manschappen van Louis van Gaal met 2-0 te sterk voor Turkije, dat veel fans had meegenomen.

Robin van Persie opende de score na 17 minuten, Luciano Narsingh maakte in extremis de tweede treffer en stelde zo de eerste overwinning na vier nederlagen veilig.

De degelijkheid van de afgelopen jaren lijkt met de terugkeer van Louis van Gaal nog niet te zijn wedergekeerd. Oranje speelde vaak sloridg en maakte het zichzelf regelmatig lastig. Zo zorgden Bruno Martins Indi en Jetro Willems achterin zo nu en dan voor wat benauwde momenten door hun zenuwachtige beslissingen. Martins Indi werkte de bal bijna in eigen doel, nadat hij de bal wegkopte voor de handen van doelman Tim Krul.

Ook in de voorhoede is het spel van het Nederlands elftal in de recente geschiedenis wel eens sprankelender geweest. Veel uitgespeelde kansen waren er niet, maar diende zich een goede mogelijkheid aan, dan konden de Turken dat vaak herstellen met een goede ingreep. Eénmaal vergat Luciano Narsingh het leer af te spelen toen Nederland er met drie man uit was.

Dat het duel toch drie punten opleverde is met name te danken aan een dode spelsituatie. Robin van Persie, die Klaas-Jan Huntelaar alweer voorbijgestreefd is in de hiërarchie, kopte raak uit een hoekschop van Wesley Sneijder. In de blessuretijd van de tweede helft voegde Narsingh uit een tegenaanval nog een fraaie treffer toe aan de verder vrij bloedeloze avond. De snelle vleugelaanvaller bleef oog in oog met de doelman koel en stiftte de bal over hem heen. De overwinning betekent het vervolg van een unieke reeks in Amsterdam. Oranje verloor geen van de zeventien officiële interlands sinds de opening van het stadion in de hoofdstad.
Categorie:
Tag(s):