dinsdag, 9. oktober 2012 - 20:05

Zichtbare verbetering bij hercontrole

Bij het bedrijf waar de dierenpolitie van Politie Gelderland-Zuid in samenwerking met de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) maandag onder andere 23 verwaarloosde honden aantrof, is dinsdagmorgen meteen al een eerste hercontrole geweest. De situatie bleek inmiddels zichtbaar verbeterd.

De medewerkers van NVWA en dierenagenten zagen dat het onderkomen deels ontsmet was en dat er mandjes en droge dekens waren aangebracht. Ook waren de dieren voorzien van water. Daarmee heeft de eigenaresse stappen in de goede richting gezet. De situatie wordt ook de komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden. Binnenkort volgt dan ook wederom een hercontrole.

Het toepassen van bestuursdwang houdt in dat een eigenaar voldoende in de gelegenheid moet worden gesteld om de situatie aan te passen. Om tussentijds vinger aan de pols te houden, volgen één of enkele hercontroles. Eventueel kunnen direct maatregelen genomen worden, zoals inbeslagname van dieren bijvoorbeeld bij levensbedreigende omstandigheden.
Provincie:
Tag(s):