donderdag, 20. december 2012 - 18:17 Update: 08-07-2014 0:44

Zieke Fer kan spelen, McClaren mist bij spelers wel geloof

(ELFvoetbal) FC Twente sluit 2012 morgen (vrijdag) af met een uitwedstrijd bij AZ. "Die ploeg is op de weg terug", aldus trainer Steve McClaren.

Leroy Fer trainde vandaag (donderdag) vanwege buikgriep niet mee, maar de middenvelder kan vrijdag wel spelen. Dat geldt ook voor Rasmus Bengtsson en Nacer Chadli, die dezelfde klachten hadden. Robbert Schilder trainde de afgelopen dagen aangepast, maar is fit genoeg om tegen AZ te beginnen.

Edson Braafheid zit nog niet bij de selectie. Jerson Cabral is weer fit en zit op de bank. FC Twente wacht al tien jaar op een zege in Alkmaar. In het nieuwe AFAS-stadion is het de ploeg nooit gelukt om drie punten te pakken. "We zijn er niet altijd even gelukkig geweest, ook niet met de beslissingen van scheidsrechters", aldus trainer Steve McClaren tegenover TC/Tubantia.

"Daarom hebben we ook een sterke arbiter nodig." De wedstrijd wordt gefloten door Liesveld. In een interview met Voetbal International geeft hij aan dat FC Twente niet gezien mag worden als grootste kampioenskandidaat. "Dat vind ik ook zorgwekkend. De spelers van het kampioenselftal (in 2010, red.) waren klaar om te winnen. Deze groep is dat nog niet. Ik mis bij de spelers het echte geloof."

"Die houding van: het maakt me niet uit waar en tegen wie we vandaag spelen, we winnen toch wel. Dat ontwikkel je alleen maar door het te demonstreren. Deze groep heeft het nodig om een grote wedstrijd te winnen."
Categorie:
Tag(s):